Πουρές ντομάτας

Πουρές ντομάτας

Προετοιμασία5 λεπ.
Active Time4 λεπ.
Κατηγορία: Σάλτσα
Keyword: ντομάτα
Yield: 1 κούπα

Materials

  • 5 ντομάτες όποιας ποικιλίας θέλετε εσείς
  • νερό

Instructions

  • Επιλέξτε κόκκινες, ώριμες ντομάτες, οι οποίες σίγουρα δεν θα είναι ξινές. Εμείς εδώ χρησιμοποιήσαμε ντομάτες πομοντόρο. Πλύντε πολύ καλά τις ντομάτες με νερό.
  • Κάντε δύο βαθιές χαρακιές στο κάτω μέρος της ντομάτας σε σχήμα σταυρού (οι τομές πρέπει να γίνονται στην απέναντι πλευρά από το κοτσάνι και ποτέ στο πλάι). Αυτό θα σας διευκολύνει στο ξεφλούδισμα παρακάτω.
  • Γεμίστε με νερό ένα βαθύ κατσαρολάκι και βάλτε το να βράσει σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε προσεκτικά τις ντομάτες και βράστε για 3 λεπτά.
  • Σβήστε τη φλόγα. Αφαιρέστε τις ντομάτες από ζεστό νερό και τοποθετήστε τις σε κρύο νερό για 2 λεπτά. Στραγγίστε το νερό και μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Ξεφλουδίστε και αφαιρέστε τη φλούδα (αρχίστε να ξεφλουδίζετε από το κομμένο τμήμα - μετά το βράσιμο και μιας και κάναμε πριν τις τομές βγαίνει εύκολα η φλούδα).
  • Κόψτε τις ντομάτες στη μέση και αφαιρέστε το στέλεχος (το μέρος που ήταν πριν το κοτσάνι).
  • Βάλτε τις ντομάτες στο μπλέντερ.
  • Χτυπήστε τες μέχρι να πάρετε έναν ομοιόμορφο πουρέ
  • Ο φρέσκος πουρές ντομάτας είναι τώρα έτοιμος για χρήση, για το μαγείρεμα του αγαπημένου σας φαγητού.

2 Σχόλια

  1. 5 stars
    Δεν ήξερα ότι με αυτή τη διαδικασία το αποτέλεσμα λέγετε πουρές, πάντως καλά είναι να μαθαίνουμε και να ξεχωρίζουμε ονομασίες και διαδικασίες στην κουζίνα

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα