Το κόκκινο πέστο είναι πιο γλυκό από την κλασική έκδοση με τον βασιλικό, οπότε μπορεί να γίνει ένα από τα αγαπημένα ντιπ στο οικογενειακό τραπέζι. Εμείς σας δίνουμε μια δόση, αλλά γιατί να μην κάνετε διπλή παρτίδα: αφού σίγουρα θα το απολαύσετε με τα ζυμαρικά, δοκιμάστε να το σερβίρετε με ψητό κοτόπουλο για ένα καλοκαιρινό μεσημεριανό γεύμα την Κυριακή, επίσης ανακατεμένο με φρέσκες ντομάτες πάνω σε μια μπρουσκέτα. Θα δώσει μια υπέροχη γεύση και σε ένα πιάτο ανακατεμένο με ρύζι ή κουσκούς, με μερικά φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και διάφορα μυρωδικά.
Πέστο κόκκινης πιπεριάς
Υλικά
- 85 γρ κουκουνάρι ή καρύδια
- 250 γρ κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες (εάν τις πάρετε έτοιμες σε βάζο, ζυγίστε τις στραγγίσετε καλά)
- 8 λιαστές ντομάτες στραγγισμένες
- σκόρδο 1 μεγάλη σκελίδα κομμένη στα 4
- 2 κ.τ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 20 φύλλα βασιλικό
- 50 γρ παρμεζάνα ψιλοκομμένη και λίγη ακόμη για το σερβίρισμα
- χυμό λεμονιού από ένα λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο μαύρο
Οδηγίες
- Τοποθετήστε τα κουκουνάρια ή τα καρύδια σε ένα τηγάνι σε μια μέτρια-χαμηλή φωτιά και ανακινήστε το τηγάνι κατά διαστήματα έως ότου τα κουκουνάρια να πάρουν χρυσό καστανό χρώμα, ή τα καρύδια να βγάλουν τα αρώματά τους και να ροδίσουν στις άκρες. Βάλτε τα σε έναν δίσκο για να κρυώσουν λίγο.
- Βάλτε τις στραγγισμένες πιπεριές σε ένα μπλέντερ με τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το βασιλικό. Χτυπήστε μέχρι να πάρετε την υφή του πέστο, βάλτε μέσα τα κουκουνάρια ή τα καρύδια, χτυπήστε ελάχιστα για να διατηρήσετε την υφή. Ανακατέψτε την παρμεζάνα, στη συνέχεια δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού για να το καρυκεύσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιήστε αμέσως ή φυλάξτε σε ένα βάζο στο ψυγείο για 3-5 ημέρες.
Σημειώσεις
Photo credit: bbc.co.uk
Πρόσφατα σχόλια