Φοκάτσια, για κάποιους μια ιδιαίτερη ζύμη, για άλλους πάλι είναι μια ζύμη που εξάπτει την φαντασία και την δημιουργικότητα. Είναι το είδος του “ψωμιού” που μπορείτε να φτιάξετε ένα απόγευμα και να δημιουργήσετε πολλές παραλλαγές παίζοντας με διάφορους συνδυασμούς των υλικών που μπορείτε να βάλετε από πάνω. Για να σας πω την αλήθεια, μετά από […]
Latest Posts
Ζαμπόν, αυγό και τυρί σε ψωμένιο μπολ
Ένα μεγάλο «όχι στο πλύσιμο των πιάτων» με αυτό το ιδανικό πρωινό που είναι τέλειο για να ταΐσετε ένα πλήθος, επειδή μπορείτε να κάνετε προετοιμασία και να ψήσετε πολλά ταυτόχρονα (όσα χωράει ο φούρνος σας). Ορίστε 10 λόγοι για να τα φτιάξετε. 1. Δεν χρειάζεται να πλύνουμε τίποτα Δεν χρειαζόμαστε κατσαρόλες, τηγάνια, ταψί, επιφάνεια κοπής, […]
Πίτα για σουβλάκι χωρίς μαγιά (flat bread)
Πολύ εύκολη εκτέλεση και πολύ λίγα υλικά, αλεύρι, αλάτι, νερό, λάδι και 5 λεπτά ζύμωμα!
Το μαρινάρισμα και τα μυστικά του
Ο ρόλος της μαρινάδας είναι διπλός. Μαλακώνει τις τροφές και δίνει γεύση. Η μαρινάδα αρωματίζει δίνοντας νέα διάσταση και κυρίως γεύση στα ψητά σας. Υπάρχουν πολλών ειδών μαρινάδες. Ανάλογα με το τι θέλετε να ψήσετε. Ένα ψάρι π.χ. θέλει μια ελαφριά μαρινάδα ίσα- ίσα για να δώσει μια πρόσθετη γεύση. Τα λευκά κρέατα, κοτόπουλο και […]
Μείγμα μπαχαρικών της μεσογείου by marilou
Μια εύκολη συνταγή για να κάνετε ένα μείγμα με καρυκεύματα στο σπίτι. Δεν είναι ανάγκη να τρέχετε να αγοράσετε διάφορα ότι μείγμα υπάρχει στα καταστήματα, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας! Εάν λείπει ένα από τα συστατικά, δεν έγινε και κάτι, απλώς αφήστε το τώρα και το προσθέτετε μετά μέσα στο βαζάκι σας. Οι […]
Γλάσο βαλσάμικου
Σίγουρα έχετε ακούσει τον όρο reduction, εδώ λοιπόν θα φτιάξουμε ένα reduction με βαλσάμικο ξύδι, για να το κάνουμε ακόμη πιο νόστιμο! Παίρνουμε ένα καλό πράγμα (βαλσάμικο ξύδι) και το κάνουμε ΚΑΛΥΤΕΡΟ μαγειρεύοντάς το, κατεβάζοντάς το σε ένα παχύ, πικάντικο, ελαφρώς γλυκό γλάσο. Αυτό το σιρόπι βαλσάμικου προσθέτει απίστευτο χρώμα και γεύση σε όλα, από […]
Κοτόπουλο με παρμεζάνα
Δεν είναι λίγες οι φορές που φάγαμε ένα πραγματικά κακό κοτόπουλο με παρμεζάνα, βέβαια αυτό ήταν και μια ευκαιρία για να κάνουμε την δικιά μας διαδικασία ώστε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που μας αρέσει, για να μπορούμε και να σας το παρουσιάσουμε εδώ.
Μπουρίτο ομελέτα
Κάποιες φορές μπορεί να βαριέστε να φτιάξετε πρωινό. Αλλά μπορούμε να φτιάξουμε απλά και ευφάνταστα πράγματα, όπως αυτή η συνταγή για μπουρίτο ομελέτα για πρωινό. Είναι βασικά μια ομελέτα μέσα σε μια τορτίγια, είναι πολύ πιο εύκολο από ό, τι ακούγεται. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε τα συστατικά της ομελέτας […]
Πρόσφατα σχόλια