Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι ώρα να εκμεταλλευτούμε τα κολοκυθάκια! Αυτά τα όμορφα, τραγανά και γευστικά λαχανικά, ιδικά εάν έχετε δικά σας φρέσκα, από τον κήπο σας.
Μπουκιές πίτσας με βάση κολοκυθάκι
Η βάση από κολοκυθάκι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακάμψετε το ζυμάρι και να κάνετε ένα ορεκτικό, αρκετά πιο φιλικό προς τον οργανισμό σας.
Υλικά
- 1 συσκευασία λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια μεγέθους περίπου μισού πόντου
- 2 κολοκύθια μεσαίου μεγέθους, κομμένα σε φέτες περίπου μισού πόντου
- 1/2 φλιτζάνι σάλτσα για πίτσα, της αρεσκείας σας
- 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια
- 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα φρέσκια, μίνι μπαλίτσες
- 3 κ.τ.σ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
- Οδοντογλυφίδες
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Τοποθετήστε τα κομμάτια από το κολοκυθάκι σε ένα ταψί.
- Απλώνουμε από πάνω 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα για πίτσα. πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και προσθέτουμε από ένα κομμάτι λουκάνικου.
- Ψήνουμε έως ότου το τυρί πάρει ένα χρυσό καφέ χρώμα, περίπου 10-15 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμα, περνάμε σε μια οδοντογλυφίδα από ένα κομμάτι ντομάτας και μοτσαρέλας, καρφώνουμε την οδοντογλυφίδα στο κέντρο του λουκάνικου και πασπαλίζουμε με βασιλικό.
- Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Πρόσφατα σχόλια