Βράζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Προσθέστε τις πατάτες και τις βράζετε, όχι τελείως, περίπου 15 λεπτά. Στραγγίστε τις πατάτες και αφήστε τις στην άκρη.
Εν τω μεταξύ, προσθέστε το μπέικον σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 10 λεπτά. Μεταφέρετε το μπέικον σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, όταν κρυώσει το ψιλοκόβετε.
Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι καλά, εάν έχετε θερμόμετρο να δείξει περίπου 160°C.
Όταν οι πατάτες έχουν κρυώσει αρκετά για να τις χειριστείτε, κόψτε τες στη μέση και με ένα κουτάλι πάρτε την σάρκα, ρίξτε την σε ένα μπλεντεράκι και χτυπήστε την για λίγο.
Τοποθετήστε 4 φύλλα χαρτοπετσέτες στον πάγκο ή μια μαλακή πετσέτα. Βάλτε τις πατάτες πάνω από την πετσέτα και διπλώστε την πετσέτα πάνω από τις πατάτες. Πιέστε καλά για να διώξετε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία από τις πατάτες. (Αυτό είναι το τέχνασμα για να κάνετε τις τέλειες μπουκιές πατάτας. Η υπερβολική υγρασία θα σας δώσει μικρά κομμάτια πατάτας γύρω από το τηγάνι σας όταν τηγανίζετε.) Συνδυάστε τις πατάτες με το μπέικον, το αλεύρι και το 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατέψτε καλά για να τα συνδυάσετε.
Διαμορφώστε το μείγμα πατάτας σε μικρά μπαστουνάκια χρησιμοποιώντας 1 κουτάλι της σούπας σαν οδηγό. Δουλεύοντας σε παρτίδες, τηγανίστε τις μπουκιές στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν, 2 1/2 έως 3 λεπτά. Ρυθμίστε τη θερμότητα, όπως απαιτείται, για να διατηρήσετε το λάδι στους 150°C. Μεταφέρετε τις μπουκιές σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περίσσιο λάδι. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι ενώ είναι ακόμη ζεστά.
Πρόσφατα σχόλια