Μοσχαρίσιες μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών

 

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών

Προετοιμασία 10 λεπ.
Μαγείρεμα 25 λεπ.
Συνολικός Χρόνος 35 λεπ.
Κατηγορία Κυρίως πιάτο, Μοσχάρι
Αποδίδει 4 μερίδες

Υλικά
  

  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες (το αγαπημένο σας κομμάτι)

Για τη σάλτσα

  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 500 γρ μανιτάρια οποιαδήποτε ποικιλία ή πιθανώς ένας συνδυασμός, καθαρισμένα σχολαστικά και κομμένα σε μπουκιές
  • 1 φλιτζάνι κρασί το αγαπημένο σας
  • 1 φύλλο δάφνης (προαιρετικό)
  • 1/4 φλιτζάνι μουστάρδα ντιζόν
  • 120 γρ ζωμός βοδινού (ή ζωμός λαχανικών, εάν επιθυμείτε μια ελαφρύτερη γεύση)
  • 1 κ.τ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.τ.σ. νερό
  • 1 κ.τ.σ. βούτυρο κρύο (προαιρετικό, η χρήση του θα δώσει ελαφρός πιο πλούσιο αποτέλεσμα)

Οδηγίες
 

  • Ψήστε τις μπριζόλες όπως σας αρέσει, στο σχαροτήγανο, στο BBQ, στα κάρβουνα.

Σάλτσα

  • Λιώστε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Ανακατέψτε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα μανιτάρια και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν και αυτά. Με ένα κουτάλι, βγάλτε τα μανιτάρια από το τηγάνι σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
  • Ρίχνουμε το κρασί στο τηγάνι, προσθέτουμε το φύλλο δάφνης (αν το χρησιμοποιήσετε) και το βάζουμε σε υψηλή θερμοκρασία για να φτάσει σε βρασμό. Βράζουμε για έξι ή επτά λεπτά, ή έως ότου το κρασί αρχίσει να μειώνετε και μας δώσει υφή σαν σιρόπι. Χτυπήστε ελαφρά τη μουστάρδα και το ζωμό. Διαλύστε το κορν φλάουρ στο νερό και ρίξτε το στη σάλτσα που βράζει. Ανακατέψτε καλά πριν αρχίσει να δένει η σάλτσα. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε μέσα, ανακατεύοντας ελαφρά το υπόλοιπο 1 κουταλι της σούπας βούτυρο, αν θέλετε, μέχρι να λιώσει μέσα στη σάλτσα. Ανακατέψτε τα μαγειρεμένα μανιτάρια στη σάλτσα και σερβίρετε.
Keyword μανιτάρια, Μοσχάρι, μουστάρδα dijon

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα