Μια πλούσια και αφρώδης λεμονάδα με βάση το ροδάκινο, αρωματισμένη ελαφρώς με θυμάρι. Ένα ρόφημα που θα θέλατε να προσθέσετε μια μεζούρα βότκα ή μπέρμπον, ή τουλάχιστον, εγώ θα ήθελα.
Λεμονάδα με ροδάκινο και θυμάρι
Υλικά
- 3 ροδάκινα φρέσκα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού φρέσκο, (από 10 - 12 λεμόνια)
- 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- αλάτι
- 1 ματσάκι θυμάρι
- 3 φλιτζάνια νερό κρύο
- 1 λίτρο πάγο περίπου 800-900 γρ
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπλέντερ ροδάκινα, χυμό λεμονιού, ζάχαρη και αλάτι.Ανακατεύουμε με υψηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευθούν καλά όλα τα υλικά, περίπου 1 λεπτό. Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε λίγο από το θυμάρι στον πάτο μιας κανάτας, βάζουμε πάνω από την κανάτα ένα σουρωτήρι λεπτού πλέγματος και περνάμε από εκεί τον πουρέ από το ροδάκινο.Αφήνουμε στην άκρη ότι μείνει μέσα στο σουρωτήρι.Προσθέτουμε κρύο νερό και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε πάγο.Σερβίρουμε σε ποτήρια γεμάτα πάγο γαρνιρισμένα με φέτες ροδάκινου και θυμάρι.
Σημειώσεις
Αυτό που θα μείνει στο σουρωτήρι, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να το ανακατέψουμε με γιαούρτι και να φάμε ένα δροσερό επιδόρπιο.
Πρόσφατα σχόλια