Το καρπούζι παρέχει το μεγαλύτερο μέρος του υγρού για αυτήν την ελαφριά και δροσιστική λεμονάδα.
Λεμονάδα με καρπούζι και μέντα
Υλικά
- 2 κιλά καρπούζι κομμένο σε κομματάκια και χωρίς κουκούτσια
- 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού φρέσκο από 10 έως 12 λεμόνια
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- νερό κρύο, όσο χρειαστεί
- 1 ματσάκι μέντα
- 1 λίτρο πάγο
Οδηγίες
- Τοποθετούμε το καρπούζι, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να δέσουν τα υλικά, περίπου 1 λεπτό. Στραγγίστε μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι σε ένα κύπελλο μέτρησης υγρού. Προσθέστε κρύο νερό ίσο με 1 λίτρο.
- Τοποθετούμε τη μέντα στο κάτω μέρος μιας κανάτας, προσθέτουμε το μείγμα καρπουζιού και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσθέτουμε πάγο.Σερβίρουμε αμέσως σε γεμάτα με πάγο ποτήρια γαρνιρισμένα με κλαδάκια μέντας.
Σημειώσεις
Ανάλογα με το πόσα υγρά θα σας δώσει το καρπούζι, θα κρίνεται και για το πόσο νερό θα πρέπει να βάλετε, μπορεί να μην χρειαστεί να βάλετε καθόλου νερό.
Ανάλογα με το πόσο δυνατή θέλετε να είναι η γεύση της μέντας στο ποτήρι σας, μπορείτε να παίξετε και με την ποσότητα της μέντας, ίσος χρειαστεί να βάλετε διπλή δόση από την μέντα.
Πρόσφατα σχόλια