Όταν η θερμοκρασία είναι αρκετά ψηλά, τίποτε δεν σε ενυδατώνει καλύτερα από ένα ποτήρι με νερό, αυτό που λατρεύω περισσότερο από όλα πάντως είναι να έχω στο χέρι μια δροσερή λεμονάδα.
Λεμονάδα Μπλούμπερι-Λεβάντα
Υλικά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 1/2 φλιτζάνια νερό
- 1/4 φλιτζανιού λεβάντα αποξηραμένη
- 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού φρέσκο
- Πάγος
Οδηγίες
Σιρόπι λεβάντας
- Για να φτιάξετε το σιρόπι λεβάντας, βράστε τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό σε μια κατσαρόλα. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε τη λεβάντα, καλύψτε και αφήστε να βράση για 8 έως 10 λεπτά. Σουρώνουμε σε ένα καθαρό μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Λεμονάδα
- Σουρώστε το σιρόπι λεβάντας σε ένα μπλέντερ, προσθέστε τα βατόμουρα. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν πουρές. Στραγγίζουμε σε μια κανάτα, πιέζοντας ότι είναι μέσα στο σουρωτήρι για να πάρουμε όλο το χυμό. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και 3 1/2 φλιτζάνια κρύο νερό στην κανάτα. Ανακατέψτε και σερβίρετε σε πάγο.Γαρνίρετε με επιπλέον βατόμουρα αν θέλετε.
Πρόσφατα σχόλια