Αυτή η σούπα με λαζάνια είναι ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα! Παίρνετε όλες τις γεύσεις από τα νόστιμα και πλούσια σε γεύση λαζάνια σε μια παρηγορητική μορφή σούπας! Είναι γεμάτο με βόειο κρέας, ντομάτες και βότανα και το τυρί λιωμένο στην κορυφή.
Λαζάνια σούπα
Αυτή η εύκολη σούπα με λαζάνια έχει γεύση όπως τα λαζάνια με στρώματα τυριών, εδώ όμως τα λούζουμε με πλούσια σάλτσα μαρινάρα, εγχυμένη με σκόρδο, κρεμμύδι και πολλά μπαχαρικά.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δώσετε ένα ωραίο καφετί χρώμα στο βόειο κρέας, να ρίξετε τα συστατικά και σιγοβράστε! Ίσως να μην επιστρέψετε ποτέ ξανά στα παραδοσιακά λαζάνια!
Υλικά
Για τη σούπα
- 500 γρ βόειο κρέας άπαχο
- 1 κρεμμύδι σε κύβους
- 4-5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1/4 - 1/2 κ.τ.γ. μπούκοβο
- 500 γρ σάλτσα ντομάτας ιταλικού τύπου, με μυρωδικά ή η δικιά σας σπιτική
- 8-10 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
- 400 γρ ντομάτα (κονσέρβα με κομματάκια)
- 2 κ.τ.σ. πάστα ντομάτας
- 2 κ.τ.γ. βαλσάμικο ξύδι
- 1 1/2 κ.τ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.τ.σ. ξηρό βασιλικό
- 1 κ.τ.γ. μυρωδικά (αποξηραμένος μαϊντανός, αποξηραμένη ρίγανη)
- 1 κ.τ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.τ.γ. πιπέρι
- 1 φύλλο δάφνης ολόκληρο
- 10 λαζάνια άψητα, κομμένα σε κομμάτια περίπου των 3 εκ.
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος προαιρετικά
Για το γαρνίρισμα
- μοτσαρέλα φρεσκοτριμμένη
- παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
- ρικότα
Οδηγίες
- Βάλτε μια μεγάλη εμαγιέ κατσαρόλα με μέτρια προς υψηλή φωτιά.Προσθέστε το βόειο κρέας και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατα διαστήματα έως ότου ροδίσει το κρέας.
- Προσθέστε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα.Αποστραγγίστε αρκετό από το λίπος που θα μείνει.
- Προσθέστε τη σάλτσα , 6 φλιτζάνια από το ζωμό κοτόπουλου, την κονσέρβα με τα κομματάκια ντομάτας, τον τοματοπολτό, το βαλσάμικο ξύδι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τα λαζάνια.
- Στην αρχή σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός και στη συνέχεια σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαζάνια, ανακατεύοντας περιστασιακά (περίπου 20-30 λεπτά).
- Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε και την κρέμα γάλακτος (εάν την χρησιμοποιήσουμε) και ακόμη 2 έως 4 φλιτζάνια από το ζωμό κοτόπουλου, συνεχίζοντας για λίγο ακόμα το βράσιμο, μέχρι να φτάσουμε στην επιθυμητή συνοχή.
- Γαρνίρουμε την κάθε μερίδα ξεχωριστά με την επιθυμητή ποσότητα τυριών.
Σημειώσεις
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή;
Βάλτε ετικέτα @marilous_food_love στο Instagram και προσθέστε το hashtag #marilousfoodlove
Πρόσφατα σχόλια