Το πανάρισμα με καλαμποκάλευρο κάνει το κοτόπουλο αρκετά τραγανό, χωρίς να χρειάζεται βαθύ τηγάνισμα.
Κοτομπουκιές με κρούστα καλαμποκάλευρου και Blackberry Μουστάρδα
Το πανάρισμα με καλαμποκάλευρο κάνει το κοτόπουλο αρκετά τραγανό, χωρίς να χρειάζεται βαθύ τηγάνισμα. Τα βατόμουρα (ή τα σμέουρα, αν προτιμάτε) σε συνδυασμό με μουστάρδα ολικής αλέσεως δημιουργούν μια γλυκιά και αλμυρή σάλτσα.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι βατόμουρα φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 ½ κ.τ.σ. μουστάρδα ολικής αλέσεως
- 2 κ.τ.γ. μέλι
- 500 γρ κοτόπουλο στήθος, κομμένο στη μέση
- ½ κ.τ.γ. αλάτι
- ¼ κ.τ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 3 κ.τ.σ. καλαμποκάλευρο
- 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
Οδηγίες
Για τη σάλτσα
- Σε ένα μικρό μπολ πατάμε τα βατόμουρα (ή τα σμέουρα), με ένα πιρούνι, για να τους δώσουμε την μορφή του πουρέ, ρίχνουμε και ανακατεύουμε τη μουστάρδα και το μέλι έως ότου μοιάζει με μια χοντρό σάλτσα.
Για το κοτόπουλο
- Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε το αλεύρι καλαμποκιού σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέτουμε μέσα το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλύψουμε όλα τα κομμάτια με το αλεύρι (πριν τα ρίξουμε στο τηγάνι, θα τα τινάξουμε ελαφρά για να διώξουμε την περιττή ποσότητα από το αλεύρι που θα έχει κολλήσει επάνω τους).
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια και μαγειρέψτε το κοτόπουλο, γυρίζοντας μία ή δύο φορές, μέχρι να ροδίσουν και μόλις μαγειρευτούν, συνολικά 6 έως 8 λεπτά (τα λεπτότερα κομμάτια θα μαγειρευτούν γρηγορότερα από τα παχύτερα).
- Σερβίρετε τα κοτομπουκιές με τη μουστάρδα μούρων.
Σημειώσεις
Σερβίρετε με: Βρασμένο μπρόκολο και καρότα στον ατμό.
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή; Βάλτε ετικέτα @marilous_food_love στο Instagram και προσθέστε το hashtag #marilousfoodlove
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή; Βάλτε ετικέτα @marilous_food_love στο Instagram και προσθέστε το hashtag #marilousfoodlove
Πρόσφατα σχόλια