Κέικ βερίκοκο με αριάνι

Ένα μαλακό, φρουτώδες κέικ που είναι τέλειο για το καλοκαίρι. Αυτή η συνταγή με το αριάνι να είναι ένα από τα υλικά του κέικ, δίνει σε αυτό το κέικ βερίκοκο μια φρέσκια, υγρή αίσθηση και φυσικά έχετε και τα φρέσκα, ώριμα φρούτα.

Κέικ βερίκοκο με αριάνι

Προετοιμασία 20 λεπ.
Μαγείρεμα 45 λεπ.
Αναμονή για να κρυώσει 20 λεπ.
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 25 λεπ.
Κατηγορία Γλυκά, Επιδόρπιο
Αποδίδει 10 μερίδες
Θερμίδες 465 kcal

Υλικά
  

Για το κέικ

  • 175 γρ βούτυρο μαλακό (θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ αμύγδαλα αλεσμένα
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη
  • 142 ml βουτυρόγαλα (αριάνι)
  • 3 αυγά μεγάλα, ελεύθερης βοσκής, χτυπημένα
  • 1 κ.τ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 λεμόνι το ξύσμα
  • 6 βερίκοκα ώριμα, κομμένα στη μέση
  • 2 κ.τ.σ. μέλι
  • 50 γρ αμύγδαλα σε νιφάδες

Για την κρέμα μελιού

  • 142 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 150 ml γιαούρτι
  • 4 κ.τ.σ. μέλι

Οδηγίες
 

Για το κέικ

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  • Βουτυρώστε ελαφρά και καλύψτε ένα ταψί διαστάσεων 30cm x 23cm x 5cm με χαρτί ψησίματος.
  • Βάλτε όλα τα στεγνά υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατέψτε τα ελαφρά, προσθέστε το βούτυρο, το αριάνι, τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά.
  • Ρίξτε το περιεχόμενο του μίξερ στο ταψί, ισιώστε το μείγμα μέσα στο ταψί και τακτοποιήστε τα βερίκοκα πάνω από το κέικ με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
  • Περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά και μετά αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά.

Για την κρέμα μελιού

  • Εν τω μεταξύ, κτυπήστε την κρέμα, το γιαούρτι και το μέλι μαζί μέχρι να δέσουν τα υλικά και να γίνουν μια σχετικά παχιά κρέμα.
    Σερβίρετε το κέικ με την κρέμα μελιού.
Keyword Γλυκά

Photo credit : Le Creuset

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα