Καλοκαιρινό Τσιζκέικ (Cheesecake) με φράουλα, μασκαρπόνε και καρύδα

Δροσερό, καλοκαιρινό, πολύ γευστικό γλυκό

Καλοκαιρινό Τσιζκέικ (Cheesecake) με φράουλα, μασκαρπόνε και καρύδα

Δροσερό, καλοκαιρινό, πολύ γευστικό γλυκό
Προετοιμασία 5 λεπ.
Μαγείρεμα 10 λεπ.
Παραμονή στο ψυγείο 4 ώρες
Κατηγορία Γλυκά, Γρήγορα, Εύκολα, Καλοκαιρινή, Φράουλα
Αποδίδει 12 μερίδες

Υλικά
  

  • 200 γρ μπισκότα καρύδας θρυμματισμένα
  • 85 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 405 γρ συμπυκνωμένο γάλα ελαφρύ
  • 500 γρ τυρί μασκαρπόνε (2 κουπάκια)
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 450 γρ φράουλες
  • 2 κ.τ.σ. μαρμελάδα φράουλα

Οδηγίες
 

  • Ανακατεύουμε μαζί τα θρυμματισμένα μπισκότα, την αποξηραμένη καρύδα και το λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια πιέζουμε ελαφρά στη φόρμα. Ψύχουμε για 10 λεπτά.
  • Χτυπήστε μαζί το συμπυκνωμένο γάλα και το τυρί μασκαρπόνε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά (προσέξτε να πήξει!).
  • Ψιλοκόψτε τις μισές φράουλες και ανακατέψτε με τη μαρμελάδα.
  • Απλώνουμε το μισό μείγμα κρέμας πάνω στη βάση του μπισκότου. Περιχύνουμε με ένα κουτάλι όλες τις ψιλοκομμένες φράουλες και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα κρέμας. Ψύχουμε για 4 ώρες.
  • Κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες και τις απλώνουμε πάνω από το cheesecake.
Keyword Cheesecake, Γλυκά, Μασκαρπόνε, φράουλα

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα