Δροσερό, καλοκαιρινό, πολύ γευστικό γλυκό
Καλοκαιρινό Τσιζκέικ (Cheesecake) με φράουλα, μασκαρπόνε και καρύδα
Δροσερό, καλοκαιρινό, πολύ γευστικό γλυκό
Υλικά
- 200 γρ μπισκότα καρύδας θρυμματισμένα
- 85 γρ βούτυρο λιωμένο
- 405 γρ συμπυκνωμένο γάλα ελαφρύ
- 500 γρ τυρί μασκαρπόνε (2 κουπάκια)
- 2 λεμόνια (το χυμό τους)
- 450 γρ φράουλες
- 2 κ.τ.σ. μαρμελάδα φράουλα
Οδηγίες
- Ανακατεύουμε μαζί τα θρυμματισμένα μπισκότα, την αποξηραμένη καρύδα και το λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια πιέζουμε ελαφρά στη φόρμα. Ψύχουμε για 10 λεπτά.
- Χτυπήστε μαζί το συμπυκνωμένο γάλα και το τυρί μασκαρπόνε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά (προσέξτε να πήξει!).
- Ψιλοκόψτε τις μισές φράουλες και ανακατέψτε με τη μαρμελάδα.
- Απλώνουμε το μισό μείγμα κρέμας πάνω στη βάση του μπισκότου. Περιχύνουμε με ένα κουτάλι όλες τις ψιλοκομμένες φράουλες και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα κρέμας. Ψύχουμε για 4 ώρες.
- Κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες και τις απλώνουμε πάνω από το cheesecake.
Πρόσφατα σχόλια