Τραγανά φύλλα σφολιάτας και βελούδινη κρέμα με γεύση από τον παραδοσιακό χαλβά του μπακάλη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο χαλβά θέλετε χωρίς περιορισμό στη γεύση.
Γρήγορο Μιλφέιγ με χαλβά
Ας ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και ας φτιάξουμε αυτό το πολύ γρήγορο μιλφέιγ με χαλβά!Έτοιμο σε ελάχιστη ώρα, με απλά υλικά, νηστίσιμο ή όχι.
Υλικά
- 250 γρ. Χαλβά του μπακάλη (ότι γεύση σας αρέσει, η επιλογή δική σας)
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος (φυτική για νηστίσιμο, ζωική για μη νηστίσιμο)
- 2 κ.τ.γ. λικέρ (Cointreau, Kahlúa, Tia Maria ή τέλος πάντων ότι σας αρέσει)
- 350 γρ. φύλλο σφολιάτα (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
- Λιωμένο βούτυρο ή φυτική μαργαρίνη για τη λαμαρίνα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης όπως κάναμε και εμείς)
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες
- Εάν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένη σφολιάτα, ξεπαγώστε πρώτα το φύλλο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς.
- Κόβουμε με ένα μαχαίρι τη σφολιάτα σε τρεις ίσες λωρίδες.
- Αλείφουμε με βούτυρο (ή με φυτική μαργαρίνη αν το κάνουμε νηστίσιμο) μία λαμαρίνα, τοποθετούμε τις λωρίδες τις σφολιάτας μέσα και μ’ ένα πιρούνι τις τρυπάμε.
- Τη σφολιάτα την τρυπάμε με το πιρούνι προς το κέντρο για να κρατήσουμε το περίγραμμα αρκετά φουσκωτό.
- Ψήνουμε τη σφολιάτα για 10 με 12 λεπτά, (να την δούμε να παίρνει ένα απαλό, χρυσό χρώμα).
- Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε το χαλβά στο μπλέντερ και το χτυπάμε μέχρι να λιώσει.
- Τοποθετούμε το λιωμένο χαλβά σε ένα μπολ και τον αφήνουμε στην άκρη, στο μεταξύ βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και τη χτυπάμε, μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή σαντιγί. (Εάν κάνουμε το γλυκό μας νηστίσιμο, θα πάρουμε φυτική κρέμα γάλακτος.)
- Μόλις είναι έτοιμη η σαντιγί μας, με μια σπάτουλα (κατά προτίμηση σιλικόνης) ανακατεύουμε τον χαλβά με τη σαντιγί και το λικέρ (η επιλογή του λικέρ είναι δική σας, διαλέξτε το λικέρ που ταιριάζει στις γευστικές σας προτιμήσεις, μιας και το γλυκό το φτιάχνουμε πρώτα απ’ όλα για εμάς).
- Παίρνουμε τη σφολιάτα που έχει κρυώσει και αλείφουμε το ένα φύλλο με την κρέμα του χαλβά που έχουμε ετοιμάσει.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε ξανά με την κρέμα του χαλβά.
- Το τελευταίο κομμάτι σφολιάτας, θα το θρυμματίσουμε και με αυτό θα σκεπάσουμε το μιλφέϊγ.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και καλύπτουμε όλο το μιλφέϊγ.
Πρόσφατα σχόλια