Μπράουνις λατρεία

Απλή και εύκολη παρασκευή μπράουνις με μια αρκετά δυνατή δόση σοκολάτας!
Δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικά ζουμερό και γεμάτο γεύση μπράουνις, που είναι έτοιμο να το φάτε σε περίπου 15 λεπτά, αφού το βγάλετε από το φούρνο (προσέχοντας να μην κάψετε τον εαυτό σας), κάθε κομμάτι έρχεται στο πιάτο σας γεμάτο με λιωμένα κομμάτια σοκολάτας.

Είναι απίθανο, ακόμη και την επόμενη μέρα και την επόμενη και την επόμενη …. (δεν νομίζω να αντέξει τόσες μέρες), είναι απίθανο ακόμη και αν το καταψύξουμε και απλός το ξεπαγώσουμε από βραδύς στο ψυγείο, με σωστή συντήρηση η γεύση του είναι απίθανη ακόμη και μια εβδομάδα αργότερα.

Μπράουνις λατρεία

Τέλεια τραγανή επιφάνεια, σούπερ υγρό κέντρο, λαστιχωτό και κολλώδες σε όλα τα κομμάτια, γεμάτη γεύση με λιωμένα κομμάτια σοκολάτας!
Προετοιμασία 12 λεπ.
Μαγείρεμα 25 λεπ.
Αναμονή για να κρυώσει 20 λεπ.
Συνολικός Χρόνος 57 λεπ.
Κατηγορία Γλυκά, Επιδόρπιο
Αποδίδει 18 κομμάτια

Υλικά
  

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο αλατισμένο
  • 2 κ.τ.σ. καλαμποκέλαιο
  • 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 4 αυγά μεγάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.τ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 κ.τ.γ. αλάτι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι κακάο καλής ποιότητας, χωρίς ζάχαρη
  • 200 γρ σοκολάτα ψιλοκομμένη ή μεγάλα τσιπ σοκολάτας

Οδηγίες
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C.
  • Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί με καλαμποκέλαιο ή με λίγο βούτυρο. Καλύψτε τον πάτο με λαδόκολλα και αφήστε το στην άκρη.
  • Συνδυάστε το λιωμένο βούτυρο, το λάδι και τις ζάχαρες σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους. Χτυπάμε καλά μέχρι να δέσουν τα υλικά. Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια, χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ανοίξει λίγο το χρώμα του μείγματος (περίπου ένα λεπτό).
  • Κοσκινίστε και ρίξτε στο μπολ το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Με μια σπάτουλα ανακατέψτε διπλώνοντας απαλά τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά μέχρι να συνδυαστούν, μέχρι εκεί, όχι παραπάνω ανακάτεμα (ΜΗΝ ανακατέψετε υπερβολικά, καθώς αυτό θα επηρεάσει την τελική υφή του μπράουνις σας).
  • Ρίχνουμε στο μείγμα τα 3/4 από τα κομμάτια της σοκολάτας.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, το απλώνουμε καλά ώστε να έχει μια σχετικά ίσια επιφάνεια σε όλες τις πλευρές και ολοκληρώνουμε ρίχνοντας από πάνω τα υπόλοιπα κομμάτια σοκολάτας.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά εάν θέλετε το μπράουνις να είναι πιο υγρό ή έως ότου αγγίζοντας το μπράουνις στο κέντρο του ταψιού και αυτό δεν τσακίζει και δεν κολλάει στο χέρι σας.
    Ή 35-40 λεπτά, αν σας αρέσει το πολύ καλά ψημένο μπράουνις το οποίο είναι και πιο σταθερό σαν υφή.

Σημειώσεις

Το μπράουνις θα συνεχίσει να ψήνετε από το καυτό ταψί και έξω από το φούρνο. Εάν κάνετε δοκιμή με οδοντογλυφίδα, η οδοντογλυφίδα πρέπει να βγαίνει λερωμένη για brownies με υφή φοντάν.
Μετά από 15-20 λεπτά, αφαιρέστε το προσεκτικά από το ταψί και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το τεμαχίσετε σε κομμάτια. Το μπράουνις δένει και σφίγγει η υφή του ενώ κρυώνει.
Keyword Γλυκά, Σοκολάτα
Photo credit : cafedelites.com

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα