Εάν δεν έχετε δοκιμάσει αυτό το σκορδόψωμο με τυρί, επιτρέψτε μου να σας προειδοποιήσω πως, μετά από αυτό, το σκορδόψωμο δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο. Είναι σαν μικρά κομμάτια από ψωμί, αλλά με γεύση σκόρδο και έχει και την μοτσαρέλα, υπέροχα λιωμένη ενδιάμεσα καθώς βγάζετε κάθε ένα κομμάτι.
Αυτό θα είναι ΠΑΝΤΑ νόστιμο. Μου αρέσει ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο το ψωμί κόβεται σε σχήματα διαμαντιών, ώστε να μπορείτε να κόψετε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Κάθε κομμάτι είναι μια έκρηξη γεύσης στο στόμα με σκόρδο, βούτυρο και τυρί …….
Μπουκιές σκορδόψωμου με τυρί
Υλικά
- 1 φραντζόλα ψωμί κατά προτίμηση προζυμένια
- 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένο, ή άλλο τυρί που λιώνει ωραία
Βούτυρο με γεύση σκόρδο
- 100 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό
- 2 σκελίδες σκόρδου μεγάλες και λιωμένες
- 3/4 κ.τ.γ. αλάτι
- 1 κ.τ.σ. μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C
- Ανακατέψτε το βούτυρο, το σκόρδο και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ και λιώστε το στο φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις το βγάλετε , ανακατέψτε το μαϊντανό.
- Κόψτε το ψωμί σε διαγώνια κομμάτια, χωρίς να φτάσετε μέχρι κάτω.
- Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας ή ένα μαχαίρι για να ανοίξετε κάθε γραμμή από το ψωμί και ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού από το βούτυρο και μια πρέζα τυρί. Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο, αλλά πιστέψτε με αξίζει τον κόπο!
- Μόλις γεμίσετε όλες τις γραμμές του ψωμιού, περάστε με το υπόλοιπο βούτυρο όλη την επιφάνεια του ψωμιού.
- Τυλίξτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20 λεπτά έως ότου το τυρί λιώσει, στη συνέχεια ξετυλίξτε και ψήστε για 5 - 10 λεπτά ακόμη για να κάνετε το ψωμί ωραίο και τραγανό.Σερβίρετε αμέσως.
Σημειώσεις
- Προετοιμάστε - Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε και να το έχετε έτοιμο για ψήσιμο είναι να χρησιμοποιήσετε μαλακό βούτυρο αντί για λιωμένο, να ανακατέψετε με το σκόρδο, το αλάτι και το μαϊντανό και στη συνέχεια να το απλώσετε στις εγκοπές του ψωμιού. Γεμίστε με τυρί, τυλίξτε και βάλτε το στο ψυγείο ή καταψύξτε το. Για να το μαγειρέψετε, ξεπαγώστε και ακολουθήστε τις οδηγίες της συνταγής για ψήσιμο.
- Τύπος ψωμιού - Όσο πιο πυκνό είναι το ψωμί, τόσο καλύτερα θα συγκρατούνται τα κομμάτια όταν τα τραβάμε. Τα ψωμιά με μαγιά είναι πολύ καλύτερα!
- Μια παραλλαγή για πιο γρήγορη προετοιμασία - Αντί να λιώσετε το βούτυρο, μπορείτε να το μαλακώσετε σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, κόψτε το ψωμί σε διαγώνιες φέτες (μόνο προς μία κατεύθυνση) και χρησιμοποιήστε όλο το βούτυρο και απλώστε το γενναιόδωρα σε κάθε φέτα και στις δύο πλευρές. Στη συνέχεια, κόψτε το ψωμί για να φτιάξετε διαμάντια και καθώς θα περνάτε το μαχαίρι μέσα από το ψωμί, θα απλώνεται το βούτυρο στις νέες εγκοπές. Αυτό δεν δίνει την ίδια ομοιόμορφη κάλυψη με το βουτύρου, αλλά για μια γρήγορη εκδοχή, είναι ένας μικρός συμβιβασμός.
Πρόσφατα σχόλια