Αλάνθαστη μαγιονέζα
Υλικά
- 2 αυγά τους κρόκους μόνο
- 1 κ.τ.γ. μουστάρδα ντιζόν
- 500 ml ελαιόλαδο ή εάν σας είναι λίγο βαριά, μπορείτε να παίξετε με μια μικρή αναλογία με καλαμποκέλαιο
- 1-2 κουταλιές ξύδι λευκού κρασιού
- ½ λεμόνι
- αλάτι Θαλασσινό
Οδηγίες
- Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών σε ένα μπολ και μετά προσθέτουμε τη μουστάρδα και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.
- Προσθέτουμε σταδιακά περίπου το μισό λάδι, πολύ αργά στην αρχή, χτυπώντας συνεχώς για περίπου 3 έως 5 λεπτά ή μέχρι να πάρουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.
- Μόλις προστεθεί περίπου το μισό λάδι, ρίξτε και χτυπήστε ελαφρά 1 κουταλιά της σούπας ξύδι - αυτό θα χαλαρώσει ελαφρώς το μείγμα και θα του δώσει πιο ανοιχτόχρωμο χρώμα.
- Συνεχίστε να προσθέτετε σταδιακά το υπόλοιπο λάδι, χτυπώντας συνεχώς.
- Ρίξτε μια πρέζα αλάτι, ρίξτε σιγά σιγά το χυμού του μισού λεμονιού και λίγο ακόμη ξύδι, αν χρειαστεί.
- Φυλάσσετε σε ένα αποστειρωμένο βάζο στο ψυγείο.
Πρόσφατα σχόλια